Smartlog v3 » Nonner og raske svende » Et tilbageblik på opvarmning i Danmark
Opret egen blog | Næste blog »

Nonner og raske svende

Ved det - mærkelige navn at give en blog - men læs med og lær

Et tilbageblik på opvarmning i Danmark

14. Jun 2012 21:22, DanskeHavet

I disse tider er energi noget utallige går fantastisk meget op i, og med god grund kan man vist roligt sige. Der er adskillige valg at tage for at varme et parcelhus op på, og de måder der er mest omtalt for tiden, det er solcelle anllæg og solfanger anlæg.
 
Dette er også nogle gode måder at varme sit parcelhus op på, men der findes også andre måder hvorpå man kan varme gæstehuset op på. 
 
 
Hvis vi skuer tilbage i tiden, så var det at bruge brænde meget brugt, og det er det sandelig også stadig den dag i dag. Her kan du f.eks. køb brænde online
 
Tilbage i tiden var der mange der havde en pejs, og denne pejs kunne give en god varme i garagen når den var tændt. Men i dag er der ikke mange gæstehuse der bliver opført hvor der er en pejs, og det er nok fordi at det ikke giver så meget varme på den korte bane at bruge en pejs til at opvarme sit udehus op med. 

Den super fede brændeoven

I dag bruges der i stor grad brændeovne, og det er noget der er skønt til 50 års fødselsdagen, og når man har farfar og far på besøg. Den kan bestemt anbefales både vinter og sommer, og den skaber også den romantiske stemning som vi husker fra pejsen. Hvis man ønsker sig en brændeovn, så er der mangfoldige muligheder for at indkøbe sådan en på hjemmesider, og vil man ikke shoppe på nettet, så findes der også mange butikker hvor man kan handle en brændeovn. I de store byområder som f.eks.Horsens og Rønne er der op til flere shops hvor man kan indkøbe en lækker brændeovn. 

Men for at få fuldt indtjening af sin brændeovn, så skal man huske at have brænde, og i dag må man ikke bare tage ud i i guds fri natur for at hente brænde. I dag er det dog ikke noget problem, for man kan bare indkøbe brænde, og det kan man både på internettet, eller man kan finde flere forretninger hvor man kan indkøbe brænde. 

Det man skal være klar i spyttet på når man krejler brænde - både på internettet og i shops - det er at man skal have plads til det, for når man shopper brænde, så kommer det på nogle brede paller, og de fylder en del. Så skal du ind og købe brænde, så husk at se på om der er plads til det når du tager i mod dette brænde. Husk på at det skal stå i ly for det der kommer fra oven. 

Der er naturligvis også andre måder som man kan opvarme sit hus op på, og de gængse er fjernvarme og oliefyr. Et oliefyr er noget der er lidt dyrt at have, for det bruger ofte meget olie, og olie er bestemt nogenlunde dyrt, og samtidig skal man ihukomme  at olie skal leveres, og det er jo noget man skal betale for. Så det koster også når man handler. 

Fjernvarme er nok den bedste form for varme i feriehuset hvis man ikke vil brugere en solfanger, og mange steder i Danmark har man faktisk fjernvarme, og det er en fantastisk måde at opvarme sit hus op. 

Men der er ikke noget der matcher en god omgang brænde i en brændeovn eller pejs. 

Relaterede